[FOTO] Fir întins la Dunăre: Toţi pescarii recreativ-sportivi din Caraş-Severin au permise ANPA albastre

524

Permisele ANPA de culoare albastră, valabile pentru pescuitul în apele de frontieră, s-au dat ca pâinea caldă, în această dimineaţă la Reşiţa.

Toate cele 400 de permise ANPA disponibile au fost eliberate luni, 21 mai de reprezentantul regional al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Caraş-Severin – Timiş, Sever Neagoe, prezent la Reşiţa.

Conform acestuia pemisele de pescuit de culoare albastră le sunt necesare pescarilor recreativ-sportivi pentru Dunăre, mare şi apele interioare rămase neconcesionate. Sever Neagoe a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, odată cu epuizarea stocului de permise ANPA, toţi cei peste 1.600 de pescari din Caraş-Severin mai necesită doar PG-ul de la Poliţia de Frontieră pentru a putea ieşi de miercuri, 23 mai la pescuit în apele de frontieră.

Corecţi, zeci de pescari recreativ-sportivi din Caraş-Severin, dar şi din judeţele limitrofe s-au pus la rând încă de la primele ore ale dimineţii pentru a lua un permis necesar la Dunăre.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, prezent printre pescari, a stat de vorbă cu unii dintre ei:

Amintim că, de miercuri, 23 mai se deschide sezonul de pescuit în apele de frontieră, în cazul judeţului Caraş-Severin, fluviul Dunărea, pe un tronson de 63 de kilometri.

În urma pronunţării sentinţei judecătoreşti, în procesul aflat pe rol, între AJVPS Caraş-Severin şi AP Banatul Timişoara, 10 ape din Caraş-Severin au fost atribuite Asociaţiei Pescarilor Banatul Timişoara şi doar o singură resursă acvatică, Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Nicolae Popovici, reprezentantul AP Banatul Timişoara a declarat pentru Radio Reşiţa că până la ridicarea prohibiţiei se va stabili exact (n.r. se va comunica şi în presă) cum rămâne cu pescarii cărăşeni care au cotizat la AJVPS Caraş-Severin şi doresc să pescuiască în apele gestionate acum de AP Banatul Timişoara.