[FOTO] Festivalul Etniilor la Timişoara

Festivalul Etniilor colorează începutul verii în municipiul de pe Bega! După un an în care, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut celebra multiculturalitatea bănățeană  prin cel mai pitoresc eveniment artistic, festivalul organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș revine la început de iunie, la fel de animat și de colorat.

A XX-a ediție a Festivalului Etniilor va avea loc duminică, 6 iunie 2021, de la ora 17.00. Gazdă, primitoare și ospitalieră ca de obicei, ne va fi și de această dată Muzeul Satului Bănățean. Nouă etnii vor celebra împreună cu noi cele două decenii de existență a festivalului. Ne vor prezenta obiceiurile lor, costumele, dansurile și jocurile specifice reprezentații etniilor sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană și aromână.

Invitații speciali  ai festivalului  sunt Pera Todorovici și Tamburașii. Vor anima atmosfera și vor ilustra spiritul autentic bănățean Ansamblul de dansuri germane Edelwiess din Deta, Ansamblul Necea al Asociației Cârlibaba din Dudeștii Noi, solistul grupului Vocea Pindului, Vasile Topa, Ansamblul de cântece și dansuri maghiare Bokreta din Timișoara, Ansamblul Sveti George din Stanciova, formația Huțulii din Banat din Remetea, Ansamblul Zoloți Druzi din Știuca, Ansamblul de dansuri bulgărești Palucenka din Dudeștii Vechi, Ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul Shalom din Timișoara și Ansamblul folcloric Salasan din Nădlac.

Și asta nu e tot. Pentru spectatori este pregătită și o expoziție foto, „Banatul – casa cu două pridvoare”, realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina.

Intrarea spectatorilor este liberă. Cei care nu reușesc totuși să ajungă la spectacol, îl pot urmări, transmis în direct, pe pagina de facebook Cultură Tradițională,  https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

Realizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean din Timișoara și cu Arhiepiscopia Timișoarei, Festivalul Etniilor este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș. Evenimentul va fi prezentat de Tania Stănilă Țunaș.

De același autor

Related Articles