[FOTO] Expoziția filatelică interjudețeană cu participare internațională „ETNIC 2021”, la Reşiţa, In Memoriam Ion Borca

În perioada 25 – 26 iunie 2021 se va organiza la Reșița Expoziția filatelică interjudețeană cu participare internațională „ETNIC 2021” – „REȘIȚA 250” – Un panou. Aceasta va fi organizată de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița în colaborare cu Asociația Filateliștilor din județul Caraș-Severin și Centrul Universitar UBB din Reșița. Expoziția filatelică bianuală „ETNIC” se află la cea de a VII-a ediție. Expoziția este dedicată împlinirii a 250 de ani de activitate industrială la Reșița și „In memoriam ing. Ion Borca” (1935 – 2020), ea desfășurând-se în baza  reglementărilor Federației Filatelice Române de organizare a expozițiilor filatelice din România.

Vor fi expuse colecții filatelice din țară (din Bistrița, Botoșani, București, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Mediaș, Piatra Neamț, Reșița, Sasca Montană, Satu Mare, Sibiu și Timișoara), și din Austria, Germania, Italia, Republica Moldova, Serbia, Slovenia și Ungaria, în total înscriindu-se un număr de 39 de exponate „un panou” în concurs precum și 5 exponate în afara concursului.

Deschiderea expoziției va avea loc vineri, 25 iunie 2021, la ora 18.00, în foaierul Centrului Universitar „Babeş-Bolyai” din Reșița. La aceasta vor participa filateliști din Cluj Napoca, Constanța, Sibiu și Târgu Mureș.

Expoziția filatelică poate fi vizitată vineri, 25 iunie 2021, între orele 17.30 și 20.00, iar sâmbătă, 26 iunie 2021, între orele 10.00 și 16.00.

Trebuie de asemenea evidențiat faptul că oaspeții filateliștilor reșițeni vor vizita cu prilejul venirii în această parte a țării, frumuseți ale naturii sub motto-ul „Să cunoaștem Banatul Montan”. (Erwin Josef Ţigla – președinte FDGR CS)

De același autor

Related Articles