[FOTO] Explozie cu victimă într-un cartier din Reşiţa. Medicii fac eforturi pentru transportul la o clinică specializată

O vinere cu adevărat neagră pentru o familie din Reşiţa.

[UPDATE] Victima din explozie este in continuare ținută sub observație la Spitalul din Reșița, stabilă respirator și hemodinamic. Se respectă indicațiile medicilor de la un spital din București unde va fi transportată în momentul în care se va elibera un loc.

[UPDATE] Din informaţiile primite de la UPU a Spitalului Judeţean din Reşiţa, victima prezintă arsuri pe 30-40 % din suprafaţa corpului, este conştienţ stabil şi ţinut sub observaţie de medicii de la primiri urgenţe. Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Roxana Nafiru, a transmis pentru Radio Reşiţa că se fac eforturi în identificarea unei clinici specializate pentru transportul şi internarea acestuia.

În după-amiaza de 26 aprilie, Vinerea Neagră la credincioşii ortodocşi şi greco-catolici, în jurul orei 16.20 s-a produs o explozie din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament situat pe Aleea Narcisei din Reşiţa.

La faţa locului au intervenit imediat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri, SAJ şi furnizorii de servicii, gaz şi energie electrică. În urma exploziei, o persoană, care se afla singură în apartament a fost rănită. Victima de sex masculin, în vârstă de 36 de ani, conştientă, a fost preluată de un echipaj SAJ şi transportată la spital cu arsuri pe o suprafaţă mare din corp.

Din primele informaţii obţinute de la UPU, victima prezintă arsuri de gradele 2 şi 3 pe 30-40% din suprafaţa corpului. Aceasta se afla în baie în momentul deflagraţiei. Explozia a afectat mai multe camere şi a dislocat tâmplăria de termopan şi balconul apartamentului de la etajul trei al unui imobil P+4 din Lunca Bârzavei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea, a transmis pentru Radio Reşiţa că nu a fost nevoie de evacuarea celorlalţi locatari ai imobilului de locuinţe, iar după efectuarea verificărilor, va fi reluată alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică a celorlalţi consumatori.

Purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea

La faţa locului s-au deplasat şi experţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care în urma cercetărilor au concluzionat că nu a fost afectată structura de rezistenţă a imobilului, ceea ce înseamnă că locatarii nu trebuie evacuaţi.

Pompierii militari împreună cu membrii SVSU Reşiţa acţionează acum pentru degajarea elementelor de construcţie dislocate în urma deflagraţiei şi care prezintă pericol pentru buna desfăşurare a traficului pietonal în zonă.

Ştire în curs de actualizare!

De același autor

Related Articles