[FOTO] Emoţii mari pentru bobocii de pe Valea Cernei!

deschidere an scolar Baile Herculane 15

Festivitatea deschiderii noului an şcolar de la Liceul HERCULES din staţiunea Băile Herculane s-a desfăşurat la Teatrul de Vară din Parcul Vicol, în prezenţa unui număr mare de elevi, părinţi şi cadrele didactice ale liceului. Încă de la primele ore ale dimineţii, copiii cu buchete de flori în mână şi însoţiţi de părinţi sau bunici, au venit în Parcul Vicol, aşteptând ceremonia de deschidere. Dacă pentru elevii din clasele mari era doar un prilej de întâlnire după vacanţă, cei din primele clase primare erau emoţionaţi la revederea cu dascălii lor!

Ceremonia a început cu o slujbă religioasă săvârşită de Prea Cucernicul părinte dr. Constantin Cilibia – parohul Bisericii SCHIMBAREA LA FAŢĂ din Centrul Istoric al staţiunii şi părintele Nectarie de la Mănpstrirea NAŞTEREA MAICII DOMNULUI, după care au rostit discursuri prof. Anda Şain şi prof. Toma Drăgoiu – directorul, respectiv directorul adjunct ai instituţiei, prof. Constantin Nicolăescu – inspector în cadrul ISJ Caraş-Severin, Gore Domilescu – viceprimarul oraşului Băile Herculane, agentul Marius Cioc din cadrul Poliţiei oraşului Băile Herculane, la eveniment fiind prezenţ de asemenea, subcomisarul Radu Ştefan – comandantul Poliţiei oraşului de pe Valea Cernei. După încheierea discursurilor, au fost abordate o serie de probleme administrative, inerente primei zi de şcoală!

Emoţia primei zi de şcoală se putea citi pe feţele proaspeţilor boboci, emotivi şi nu prea dispuşi să vorbească! “Sunt în clasa zero şi mă simt foarte bine… Era şi la grădiniţă bine, dar îmi place la şcoală, pentru că o să învăţ multe lucruri noi… dacă nu învăţ, nu primesc note! Învăţ să scriu şi să citesc ca să mă descurc în viaţă!“, ne spunea o boboacă!  Mai emoţionate decît copiii s-au dovedit a fi mămicile! “Sunt emoţionată pentru fata mea, că e în primul an şi e la început, trebuie să ne descurcăm mai departe! Mă simt acum ca un copil nou născut!“, ne-a mărturisit una dintre mămici…  Dar nu toţi copiii ştiau pentru ce este bună şcoala, după cum ne-a declarat chiar o primă intrată la clasa pregătitoare :  “Mă pregătesc pentru şcoală să învăţ lucruri noi! Nu ştiu la ce mă ajută şcoala, dar o să aflu!”

La Liceul HERCULES învaţă în acest an şcolar aproape 800 de elevi, de la ciclul primar la cel liceal, liceul dispuând de toate dotările necesare desfăşurării actului educaţional. Din cauza spaţiului insuficienţ însă, şi în acest an şcolar elevii claselor a III, a VI-a şi a VII-a îşi vor desfăşura activitatea în cursul după-amiezii. După încheierea festivităţii, elevii s-au deplasat spre şcoală însoţiţi de dascălii lor, cei din clasa pregătitoare luînd primul contact cu învăţătorii şi noii lor colegi!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles