[FOTO][UPDATE] Elevi şi cadre didactice din 4 ţări europene într-un proiect comun la Reşiţa

La Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa se desfăşoară săptămâna aceasta cea de-a treia etapă a proiectului european derulat între şcoli din Italia, Germania, Austria şi România, Erasmus+ “Learning in Plurality”.

[UPDATE] În cadrul activităţilor din proiect, joi, 28 martie pe scena cinematografului “Dacia” din Reşiţa, elevii Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” au prezentat un amplu program cultural pentru oaspeţi, elevi şi profesori.

Vineri, 29 martie în sala de festivităţi “Jean Monnet” a Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” vor avea loc evaluarea şi încheierea uneia dintre cele mai importante etape din proiect, a precizat pentru Radio Reşiţa prof. Florica Molnar – coordonatorul acestuia.

***

Evenimentul a debutat în dimineaţa de luni, 25 martie cu o întâlnire comună între participanţi, elevi şi cadre didactice. Despre proiect şi scopul desfăşurării acestuia, directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Gârtoi pentru Radio Reşiţa:

“… are loc reuniunea din cadrul proiectului Erasmus + “Learning in Plurality”, scopul proiectului este de a învăţa despre toleranţă, acceptare, solidaritate umană. Dorim ca prin acest proiect să conştientizăm elevii că împreună putem face o Europa mai bună, mai unită şi că viitorul este în mâinile tinerilor, iar la sfârşitul acestei întâlniri să putem spune cu toţii că proiectul nu este doar o întâlnire multiculturală pe diferite teme, ci reprezintă mai mult decât atât, şi-anume: unitate, prietenie şi o mare familie”.

În cele 5 zile pe care elevii şi cadrele didactice coordonatoare le vor petrece la Reşiţa vor avea loc ateliere de lucru, prezentări de activităţi la clasă, excursii în judeţ, dar şi un spectacol festiv cu participarea directă a părţilor implicate.

Profesorul Florica Molnar – coodonatorul proiectului Erasmus + “Learning in Plurality” pentru Radio Reşiţa despre programul activităţilor:

“Avem ca parteneri trei şcoli: “Anton Fugger” Schule, Babenhausen/ Germania, HLW Kufstein, Tirol/ Austria şi Institutul “Gandhi”, Merano/ Italia. Avem în desfăşurare o serie întreagă de activităţi, elevii şcolii noastre au pregătit două filme, unul despre întâlnirile trecute şi al doilea despre cum Dunărea leagă comunităţile noastre din Europa, de la izvoare până la vârsarea ei în Marea Neagră. Este un film făcut de un grup de elevi, coordonaţi de Sebastian Călina din clasa a X-a A. Marţi, 26 martie vom continua activităţile pe ateliere şi avem două exemple, este vorba de un profesor universitar din Coreea de Sud, aflat zilele acestea la Reşiţa şi prof. univ. Silviu Rogobete de la Universitatea de Vest Timişoara, care vor vorbi despre migraţia şi impactul acesteia, experienţa sud-coreeană şi din Africa de Sud. Vor fi organizate ateliere având ca teme efectele pozitive şi negative ale migraţiei asupra comunităţilor noastre, asupra ţărilor de adopţie şi a ţării de unde pleacă migrantul. Miercuri, 27 martie plecăm în excursie pe traseul: Reşiţa – Băile Herculane – Orşova şi facem o croazieră pe Dunăre. Joi, continuăm cu lucrul pe ateliere şi finalizăm cu un spectacol în care vor performa elevii şcolii noastre, un show la care se adună laolaltă experienţa culturală a Banatului, iar vineri, 29 martie este ultima zi, dedicată evaluări şi se încheie reuniunea”.

De același autor

Related Articles