[FOTO] După 8 luni de mandat, Ioan Popa și Silviu Hurduzeu și-au dat mâna

Primarul Reşiţei şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin au îngropat securea şi colaborează pentru dezvoltarea unui proiect în interesul investitorilor. Este vorba despre realizarea unei amenajări rutiere pe sub pasajul feroviar de la Ezeriş, de pe DN 58 A. Ioan Popa spune că astfel se pot face economii semnificative de către transportatori.

„Putem coborî carosabilul astfel încât să poată treacă tiruri şi trafic greu, în general. Sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să putem deschide pentru traficul rutier circuitul Reşiţa-Lugoj. De fapt să conectăm oraşele Modova Nouă, Oraviţa şi Anina de autrostada de la Lugoj”.

Şi Silviu Hurduzeu consideră că lucrarea poate avantaja serios investitorii:

„Se scurtează drumul de la 96 de km la 60 de km şi evident, se scurtează perioada de parcurs a acestui traseu de la Reşiţa la Lugoj. Împreună putem să facem lobby pentru acestă investiţie care nu este foarte costisitoare”.

Cei doi au semnat o adresă pe care o vor trimite, împreună cu un studiu de fezabilitate, către conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Practic, ar trebui săpat doar 70 de centimetri pentru ca tirurile să poată trece pe sub pasaj.

(Sebastian Dragomir)