[FOTO] Dumincă: „39 de trepte”, la Teatrul de Vest din Reșița!

Teatrul de Vest Reşiţa invită spectatorii duminică, 7 aprilie, de la ora 19, la Palatul Cultural din pentru a viziona spectacolul „39 de trepte”, de Alfred Hitchcock & Patrick Barlow. Regia aparţine artistului german Johannes Lang.

În anul 2005, Patrick Barlow a realizat adaptarea pentru scena londoneză, iar în 2008 spectacolul a avut premiera pe Broadway, unde se bucura încă de un mare succes.

Romanul „39 de trepte” a fost scris John Buchan în anul 1915, iar filmul cu acelaşi titlu, a fost realiyat de Alfred Hitchcock în anul 1935. Marele maestru al suspansului a simplificat mult acţiunea pentru a fi mai uşor ide înţeles cinefililor. Multe din secvenţele de pe peliculă au rămas memorabile, fiind realizate în stilul lui Hitchcock de creator genial al unei atmosfere horror, aşa cum este secvenţa cu menajera ce a descoperit un cadavru într-un apartament, iar peste strigătul ei de spaimă se suprapune sirena unui tren, sporind şocul pe care-l resimt spectatorii filmului.

La Reşiţa îi vom vedea pe Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Florin Ibraşi, Sorin Fruntelată , protagoniştii  unei poveşti, în care cei patru actori vor îmbrăca hainele mai multor personaje într-o comedie cu multe intrigi şi un final pe măsură.

Spectacolul „39 de trepte” este un proiect ambiţios al Teatrului de Vest ce onorează devotamentul publicului reşiţean, un public avizat şi iubitor de teatru.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău