IMG_2290

Drumul care face legătura între municipiul Reşiţa şi comuna Văliug este într-o continuă degradare. O porţiune de aproximativ 50 de metri pătraţi de asfalt se va prăbuşi în curând, dacă autorităţile desemnate cu gestionarea acestui tronson nu vor interveni pentru rezolvarea problemei.

Vă reamintim, că drumul Reşiţa – Văliug se află în continuarea DJ 582 Slatina Timiş-Văliug, reabilitat şi inaugurat la sfârşitul anului 2014 cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Contactat telefonic, Marius Andriţoi – directorul executiv adjunct al Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat al judeţului Caraş-Severin, a precizat pentru Radio România Reşiţa, că în cel mai scurt timp se vor lua măsurile necesare pentru remedierea inconvenientelor apărute. Porţiunea de drum a mai suferit intervenţii şi în anii trecuţi, acolo fiind vorba de posibile infiltraţii ale apei din pânzele freatice care slăbesc de la bază structura drumului.

Marius Andriţoi a mai spus că va contacta constructorul care a efectuat lucrările în zonă şi angajaţii serviciului pe care îl conduce vor amplasa indicatoare de atenţionare pentru avertizarea participanţilor la trafic. Conform spuselor acestuia una din cauzele deteriorării în scurt timp a carosabilului mai este şi traficul greu, mai precis camioanele Regiei Naţionale a Pădurilor care transportă materialul lemnos de la exploataţiile din zonă. (Hardy Cvoica)