[FOTO] DKMT împlineşte 20 de ani

La Morahalom, în Ungaria a avut loc astăzi Adunarea Generală a Cooperării Dunăre-Criș-Mureș-Tisa. Evenimentul a reunit autorităţi judeţene şi provinciale din cele trei ţări membre ale DKMT.

Caraş-Severinul a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Judeţean, Ionuț Popovici, dar şi de directorul executiv, Cristian Bîtea. Judeţul este membru DKMT din noiembrie 1997, fiind semnatar al actul constitutiv al cooperării.

„S-a discutat despre starea actuală a programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, România-Serbia şi despre Programul transnaţional Dunărea. Noi, cei din Caraş-Severin ne-am propus ca în viitor să creştem gradul de eficienţă în materie de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Ionuţ Popovici.

Printre alţii, la eveniment au participat președinți Consiliilor Județene din Arad şi Timiș, președintele Guvernului Provincial Vojvodina consulul general al României la Szeged, reprezentanți ai Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură din cele trei state, conducerea DKMT, respectiv secretariatul tehnic al programului Interreg, prin care se accesează proiectele transfrontaliere. În cadrul Adunării Generale a fost aprobat bugetul secretariatului DKMT pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, în cuantum de 23.446 de euro. În toamna acestui an, DKMT va împlini 20 de ani, ședința festivă fiind programată în 21 noiembrie.

(Sebastian Dragomir)