[FOTO] Din Suedia la Armeniş. Al doilea transport de zimbri, de anul acesta a ajuns în Caraş-Severin

Cinci femele și un mascul au ajuns cu bine în Caraş-Severin, la sfârşitul săptămânii trecute, în Măgura Zimbrilor de la Armeniş tocmai din Avesta Visentpark, Suedia.

Echipa LIFE RE-Bison va monitoriza comportamentul și starea lor de sănătate și mai ales interacțiunile cu grupul de femele din Germania, deja prezente în țarcul de aclimatizare care măsoară 15 hectare.

Cel de-al treilea transport şi ultimul programat în 2021 va sosi în luna iulie.

Reintroducerea zimbrilor în Carpații Meridionali se realizează în cadrul proiectului „Acţiuni urgente pentru refacerea populaţiilor de zimbru în România”, implementat de WWF România şi Rewilding Europe, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul LIFE şi alături de comunitățile locale.

Potrivit managerului tehnic al Proiectului LIFE-Bison, Raluca Peternel, la jumătatea lunii, 13 exemplare din două rezervaţii şi centre de resălbăticire din Germania au ajuns joi, 13 mai la Armeniș în județul Caraș-Severin, pentru a se alătura celei mai mari populații de zimbri liberi din România, alcătuită în prezent din peste 70 de exemplare.

Sursa foto: Rewilding Southern Carpathians

De același autor

Related Articles