[FOTO] Dar din dar se face Rai. Lucian – Episcopul Caransebeşului, confraţii în preoţie şi mirenii au dat mână de la mână pentru o cauză comună: bolnavii de cancer şi îngerii roz

Palatul Cultural din Resita a găzduit în seara de marţi, 18 decembrie un eveniment de suflet românesc, organizat de Episcopia Caransebeşului la final de An Centenar. Spectacolul intitulat “Colinde şi tradiţii în An Centenar” a reunit pe scena Teatrului de Vest, la invitaţia Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, coruri, corale şi formaţii ale Seminarului teologic „Episcop Ioan Popasu”, alături de Ansamblul folcloric “Doina Banatului”. Un bogat program cultural a încălzit, în prag de sărbătorile de iarnă, sufletele reşiţenilor. Spectatorii, protagoniştii şi organizatorii s-au alăturat Campaniei Radio Reşiţa – “Muzică pentru viaţă” şi au donat pentru bolnavii de cancer şi îngerii roz care le poartă de grijă.

Prezent în mijlocul reşiţenilor a fost şi Episcopul Caransebeşului, Lucian, care a îndemnat oamenii să ajute şi să fie mai buni în Anul Unității de Credință şi sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Isus Hristos în Ieslea Betleemului. (Hardy Cvoica, Anca Bica Bălălău)