[FOTO] Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie

consfatuire profesori religie (2)

Centrul Eparhial din Caransebeș a găzduit joi, 12 februarie, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin. Întâlnirea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, iar la dezbatere au fost prezenți, pe lângă membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părintele inspector de religie Emil Varga, părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al eparhiei, preoții care predau religie și profesorii de religie din județ.

În debutul întâlnirii, părintele Daniel Alic – consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului a prezentat ordinea de zi, care a cuprins expunerea în primul rând a hotărârilor Sfântului Sinod al B.O.R. cu privire la Statutul orei de Religie și sprijinirea învățământului religios și de asemenea s-a pus în vedere buna colaborare între profesorii de religie și preoții parohi de pe raza unității de învățământ.

De asemenea, profesorii au fost îndemnați să promoveze elevilor oferta de învățământ a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Secției de Teologie din Caransebeș.

„Am discutat cu profesorii de Religie și cu preoții coordonatori ai Centrelor pastoral-misionare din eparhia noastră despre responsabilitatea și unitatea tuturor celor care propovăduiesc pe Mântuitorul Iisus Hristos de la amvon și de la catedră. Trebuie să fim mai uniți și mai responsabili, ca să avem o voce unitară în fața tuturor provocărilor societății moderne. I-am îndemnat pe profesorii de religie să fie mai aproape de preoții parohi și într-adevăr parteneriatul dintre Parohie și Școală să fie unul viabil, dinamic, activ și care să se implementeze cu rezultate pozitive pentru Biserica noastră și pentru societatea noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul conferinței s-au purtat și discuții cu privire la problemele cu care se confruntă profesorii de religie, precum şi modalități de îmbunătățire a metodei predării religiei în școli.

(Lavinia Călina)

Cele mai citite

Related Articles