[FOTO] Centenarul marcat artistic la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” Reşiţa

La Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, în coordonarea prof. Florica Molnar, continuă astăzi seria acțiunilor dedicate sărbătoririi Centenarului României.

Sub genericul “Alba Iulia-istorie și prezent”, elevii clasei a X-a A au prezentat, lucrările realizate în urma excursiei documentare la Alba Iulia în 27 octombrie 2018. Au fost executate postere cu imagini reprezentând principalele obiective istorice din Cetatea Unirii: Catedrala Reîntregirii, Biserica romano-catolică, principalele porți, grupurile statuare, galeria antică, pictură și grafică, galeria personalităților care și-au adus contribuția la actul realizării României Mari, printre care amintim pe: Regele Ferdinand, Regina Maria, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Vasile Goldiș, gen. Alexandru Averescu și gen. Constantin Prezan. Alți elevi au realizat prezentări Power Point, în format 3D și un film documentar despre istoria orașului. Piesa de rezistență o reprezintă macheta cetății Alba Iulia, realizată de un grup de 4 eleve, probă de talent și măiestrie!

”Biserica și Marea Unire de la 1918” a fost tema abordată astăzi, 27 Noiembrie 2018, la Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, în coordonarea prof. Viorica Gârtoi – directorul unității școlare. La dezbaterea și prezentarea evenimentelor, susţinută de preot Boris Tasici – de la Catedrala ”Adomirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc au participat elevii clasei a IX-a A.

Activitatea a fost încheiată cu o gustare, care a constat din langoși, respectând tradiția care zice că nu ești reșițean dacă nu ai mâncat langoși din Muncitoresc!

Sursa foto: prof. Viorica Gârtoi

Cele mai citite

Related Articles