[FOTO] Cel mai proaspăt cetăţean de onoare al Reşiţei: Cristian Buică

cristian buica, cetatean de onoare (4)

Consilierii locali au votat în unanimitate, acordarea titlului de Cetăţean de onoare al Reşiţei, cantautorului Cristian Buică. Acesta s-a impus la 16 ani, când a câştigat premiul întâi la un concurs între liceele timişorene, dar determinantă a fost întâlnirea cu Adrian Păunescu şi intrarea în cenaclul Flacăra, unde a fost nelipsit – până la desfiinţarea acestuia. În 1987 a cântat, timp de o lună şi jumătate, în deschiderea concertelor trupei Iris şi a participat la mari spectacole alături de alţi artişti ai ţării.
În anul 2.000 a scos primul album, intitulat “Noapte de Aur”, în 2007 – “Cristian Buică până azi”, iar în 2014 – cu sprijinul Radio Reşiţa, albumul “Unii cântă, alţii beu”. De remarcat că o bună parte din textile compoziţiilor sale aparţin poeţilor cărăşeni, între care Ion Chichere,Viorel Naidin sau Dinu Olăraşu.
Cristian Buică este colaborator al postului Radio Reşiţa şi realizează în fiecare seară de luni, emisiunea “Strada folk”.
Pentru dăruirea spirituală şi faima municipiului dusă în toată ţara, consilierii au considerat că merită admiraţia şi preţuirea cetăţenilor dar şi o recompensă morală prin acordarea acestui titlu. Distincţia este onorantă , dar şi obligă în primul rând – a declarat primarul municipiului Mihai Stepanescu în numele tuturor. Emoţionat, Cristian Buică a mulţumit pentru această onoare şi a promis că va continua să poarte cu mândrie numele Reşiţei, în orice parte a ţării se va afla.
La finalul întâlnirii, acesta a oferit fiecărui consilier, dar şi presei cel mai nou CD al său, intitulat “Unii cântă, alţii beu”.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles