[FOTO] Cei mai buni cititori din Reşiţa şi Caransebeş au fost premiaţi

,,Bătălia cărţilor”, proiectul iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România sub deviza ”Lectura te face învingător!”, la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova, şi-a desemnat câştigătorii la Reşiţa şi Caransebeş.

În cadrul dezbaterii ”Convinge-mă să citesc!”, finaliştii au prezentat şi susţinut cartea preferată, de asemenea au răspuns la întrebări pe marginea celor 10 cărţi propuse în concurs.

La Reşiţa, premiul pentru Cea mai bună fişă de lectură i-a revenit Mariei-Alexandra BAKO, elevă la Şcoala Gimnazială nr. 2 Reşiţa.

Titlul de Cititorul anului 2019 a fost obţinut, la finalul dezbaterii, de TINCU Anastasia, elevă la Şcoala Gimnazială nr. 2 Reşiţa, care a prezentat cel mai argumentat cartea preferată şi s-a remarcat prin răspunsurile la întrebările din cărţile citite. Finaliştilor concursului le-au fost acordate diplome, cărţi, produse promoţionale personalizate, iar Cititorul anului a câştigat în pluş o tabletă şi posibilitatea de a participa la finala care se va organiza la începutul anului viitor la nivel naţional.

Juriul a fost format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, ai Librăriei ,,Semn de Carte” Reşiţa şi ai Bibliotecii Judeţene ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin.


La Caransebeş, concursul a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi la start s-au înscris 86 de copii.

Marele premiu, cititorul anului la categoria copii a fost câştigat de DRAGIA Daria, elevă la Liceul Tehnologic Dacia. La categoria adolescenţi, premiul cititorul anului a fost câştigat de ŞTEFĂNIGĂ Nicola, elevă la Şcoala Gimnazială Constantin Daicoviciu.

Cea mai bună fişă de lectură la categoria copii a fost a desemnată a elevei IACOBESCU Beatrice, de la Colegiul Naţional Traian Doda. Iar la categoria adolescenţi, cea mai bună fisă de lectura a fost a elevei NIŢĂ ARIANA, de la Colegiul Naţional Traian Doda.

Cea mai bună fişă de lectură la cartea anului, categoria copii a fost a elevei IVĂNESCU Ariana de la Colegiul Naţional Traian Doda, iar la categoria adolescenţi, premiul a fost câştigat de ANTONESA Lavinia, elevă la Colegiul Naţional Traian Doda.

Premiile au constat în trotinete electrice, cupe şi cărţi. În plus, au fost acordate şi premii în bani pentru cei 36 de finalişti, iar toţi participanţii au primit şi cărţi. Valoarea totală a premiilor a fost de 9 mii de lei. Fondul de premiere a fost asigurat de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş şi de către TMD Friction Caransebeş.