[FOTO] Cea de-a XIII-a ediţie a Taberei de creație “Credință și artă pentru toți”,se desfăşoară la Văliug!

Motto: „Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat. „ Burrhus Frederic Skinner

S-a dat startul celei de-a a XIII-a ediţii a Taberei de creație “Credință și artă pentru toți”,  ce se desfăşoară la Văliug,în perioada  12-17 iulie, organizată de Episcopia Caransebeșului, cu spirijinul ATOR Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom.

Un nou proiect “Credință și Artă pentru toți” – loc și timp de regăsire, liniștire și zidire sufletească  a început luni pentru 26 de copii cu vârste între 8 şi 13 ani alături de de 12 voluntari coordonaţi de Georgiana Ciucur, consilier vocaţional şi de dezvoltare personală la Centrul de Tineret Moniom.

 “Credință și artă pentru toți” este primul proiect dezvoltat în anul 2012 şi suntem bucuroşi că după un an de pauză am reluat acest proiect .Este o tabără de iconografie, în primul rând, pentru că activitatea principală este realizarea de către icoane bizantine pe lemn şi desigur pe lângă iconografie avem şi alte activităţi specifice vacanţei de vară. Copiii, o parte, sunt de la centrele noastre de tineret, dar avem şi copii care provin din familii cu dificultăţi materiale pentru că unul dintre motivele organizării acestei tabere este şi incluziunea socială, aşadar un grup mixt cu copii buni, care timp de 6 zile îşi vor trăi frumos copilăria,” ne-a mărturisit părintele Mihai Ciucur.

Aşadar, vara aceasta nu ia vacanţă pentru copiii care beneficiază de dragostea celor de la A.T.O.R. Banatul de Munte, dar şi pentru cei care vin să îşi primenească sufletele cu această iubire dăruită în folosul lor.

Epilog: „Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.”  Nelson Mandela

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles