[FOTO] Cărturarul Gheorghe Jurma a devenit „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”

gheorghe jurma cetatean de onoare, consiliu (3)

Pentru merite deosebite în promovarea intereselor judeţului Caraş-Severin, scriitorului Gheorghe Jurma i s-a acordat astăzi, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin”. Distincţia i-a fost înmânată în sala de festivităţi a Consilliului Judeţean în cursul acestei dimineţi, de către preşedintele celui mai înalt for administrativ al judeţului, Sorin Frunzăverde, care a apreciat figura complexă a cărturarului Gheorghe Jurma, precizând că este un personaj complex al culturii din Caraş-Severin.

„Laudatio” a fost rostit de scriitorul Erwin Iosef Ţigla, tot cu acest prilej fiind prezentat şi volumul intitulat „Ce lăsăm în urma noastră? Gheorghe Jurma în dialog cu Titus Crişciu”, apărut recent de sub tipar la editura al cărei director este cel aniversat, Editura „Tim”. Cartea va fi lansată în această seară la Centrul „Banatica” al Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa, de la ora 17,00 într-un „Moment aniversar – Retrospecţii culturale bănăţene”. Publicistul Titus Crişciu, care a realizat amplul interviu cu scriitorul, publicistul, criticul şi istoricul literar, editorul şi uneori, poetul Gheorghe Jurma, a declarat, la rândul său că ilustrul om de cultură merita onoarea de a avea propria carte cu şi despre el, după cum distincţia acordată astăzi în cadru festiv la Consiliul Judeţean, este o recunoaştere a meritelor muncii sale de o viaţă.

Mulţumind consilierilor judeţeni că au votat în unanimitate acordarea acestei înalte disctincţii, Gheorghe Jurma a declarat că, uneori, este o onoare chiar şi pentru cei care acordă astfel de titluri, întrucât sunt mulţi oameni extraordinari care au făcut şi fac lucruri extraordinare în acest loc. De asemenea, Domnia Sa a adăugat că acest titlu îl angajează, în măsura în care viaţa îi va permite, că facă şi în continuare ceva în plus faţă de ceea ce a făcut până în prezent.

(Alexandra Gorghiu)

Cele mai citite

Related Articles