[FOTO] Braconaj pe Dunăre, la Şimian

IMG_9202

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Drobeta Turnu Severin au prins în flagrant cinci persoane care braconau în perioada de prohibiţie în fluviul Dunărea, pe direcţia localităţii Şimian. Pentru identificarea şi reţinerea grupului de braconieri, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea pe direcţia localităţii Şimian folosind în acest scop şi aparatura de termoviziune. „Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat deplasându-se spre malul fluviului Dunărea, la adapostul întunericului 5 persoane care aveau asupra lor mai multe plase şi coşuri de plastic confecţionate special pentru capturarea peştelui. Cele 5 persoane cu ajutorul unor plase şi a unui zid de piatră au obturat total un canal care comunica cu fluviul Dunărea reuşind să ţină în captivitate o cantitate foarte mare de peşte cu intenţia de a o captura şi comercializa. Cu ajutorul coşurilor de plastic şi prin metoda „la agăţat” braconierii au reuşit să prindă peştele aducând în acest mod prejudicii semnificative fondului piscicol. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt S. Mihai în vârstă de 46 de ani, I. Alexandru în vârstă de 31 de ani, C. Ion în vârstă de 39 de ani, M. Marcel în vârstă de 44 de ani şi O. Alexandru în vârstă de 26 de ani, toţi din municipiul Turnu Severin. Persoanele în cauză au recunoscut că pescuiau ilegal în perioada de prohibiţie cu scopul de a prinde peşte pe care urmau să îl comercializeze în municipiul Turnu Severin”, a declarat pentru postul nostru de radio, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera:

De la locul săvârşirii infracţiunii poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 4 coşuri din plastic, 2 plase din sârmă, 2 lansete cu mulinetă şi cantitatea de 15 kg de peşte. Totodată poliţiştii de frontieră au demolat zidul de piatră care obtura canalul, eliberând în fluviul Dunărea o cantitate semnificativă de peşte. Dacă nu ar fi fost întrerupţi din activitatea infracţională ar fi braconat peste o jumătate de tonă de peşte, a menţionat Valeriu Pera.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit prin orice metode şi mijloace al peştilor în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, închiderea, obturarea, bararea cu garduri pescăreşti de către persoane neautorizate a bălţilor şi canalelor de legătură cu fluviul Dunărea şi pescuitul cu unelte şi scule neautorizate riscând pedeapsa cu   închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la 1 la 3 ani. (Sebastian Dragomir)

 foto: STPF Mehedinţi

De același autor

Related Articles