[FOTO] Biblioteca municipală la ceas aniversar

Primăria Reşiţa a sărbătorit astăzi angajaţii Bibliotecii municipale , colaboratorii şi donatorii de carte
Reuniunea,care a avut un caracter solemn, a fost prezidată de primarul Mihai Stepanescu , primul care a luat cuvântul pentru a felicita sărbătoriţii şi care a explicat mai apoi de ce era nevoie de o bibliotecă municipală pentru care se pregătesc proiecte şi parteneriate de colaborare.
Şeful serviciului, Marius Motoşan a prezentat câteva dintre cele mai importante activităţidesfăşurate de la deschiderea serviciului şi până acum şi a mulţimit donatorilor –nu puţini, cu ajutorul cărora s-au adunat aproape 50.000 de volume. Cea mai mare parte a cărţilor a provenit din partea Protopopiatului Reşiţa care a adunat volumele de la enoriaşii din Reşiţa. Un alt donator important a fost o societate de salubritate din Reşiţa. Directorului Bogdan Clavac a explicat că volumele – şi nu puţine – au provenit din tomberoanele golite de angajaţii care nu s-au îndurat să le ducă la groapa de gunoi. Cu tristeţe acesta a mărturisit că au fost aruncate nu doar cărţi tehnice sau prea uzate, ci şi volume noi sau din literatura clasică şi care, în librării costă o mulţime de bani.
În finalul reuniunii, elevi ai Şcolii gimnaziale nr. 8 din Reşiţa au prezentat un scurt moment artistic iar la final nu s-a închinat nici un pahar de şampanie.   (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles