[FOTO] Biblioteca germană „Alexander Tietz” din Reşiţa la 25 de ani de activitate neîntreruptă

La data de 19 octombrie 1995 a fost inaugurată oficial la Reșița, la adresa din Bulevardul Revoluţia din Decembrie, nr. 22, Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, ca secție a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin.

Din octombrie 2004, beneficiind de un edificiu nou și de dotări specifice moderne, realizate prin contribuția financiară a Republicii Federale a Germaniei prin asociația FBCI „Banatia” din Timișoara, a devenit un serviciu public performant de lectură, educaţie și cultură.

Prin multă muncă și pasiune pentru profesie, Erwin Josef Țigla, bibliotecar responsabil de coordonarea Bibliotecii Germane, transformă această secție a Bibliotecii Județene într-o instituție etalon pentru Reșița și Banatul de Munte, cu recunoaștere pe plan national și internaţional.

Biblioteca poartă numele lui Alexander Tietz (9 ianuarie 1898 – 10 iunie 1978), cea mai importantă personalitate germană a secolului al XX-lea din Banatul Montan, folclorist, scriitor, narator, pedagog, promotor al mișcării de tineret și al turismului din acest colt de țară.

Sursa: Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin

De același autor

Related Articles