[FOTO] Banatul montan şi sârbesc ferit de intemperii de aparatură de ultimă generaţie

sedinta de consiliu caras severin (2)

Mai multe primării din Banatul românesc şi sârbesc beneficiază de anul acesta de serviciile unui sistem integrat de monitorizare privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de unele fenomene meteorologice.

Despre necesitatea şi eficienţa implementării proiectului, arhitectul Victor Naidan – coordonatorul acestuia, explică:

Responsabilităţile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă rămâne în continuare în sarcina autorităţilor locale şi a structurilor constituite la nivel teritorial, a mai spus Victor Naidan.

Aparatura de detectare, măsurare, interpretare şi atenţionare este cea mai performantă din România, la ora actuală şi este rezultatul unui proiect transfrontalier, cu finanţare europeană, derulat pe parcursul a doi ani între Ministerul de Interne al Serbiei, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Universitatea de Vest din Timişoara, a subliniat coordonatorul de proiect, arh. Victor Naidan. Sistemul este deservit de beneficiarii proiectului şi este în permanenţă sub directa supraveghere şi la dispoziţia ISU Caraş-Severin.

Proiectul de investiţii implementat şi finalizat luna aceasta, între administraţiile sârbeşti şi cele româneşti, are o valoare de peste 1.740.400 de euro.

În derulare în această sesiune de finanţare mai sunt alte trei proiecte din totalul celor cinci, din care două au fost finalizate recent, este vorba de “Transportul intermodal” şi “Îmbunătăţirea capacităţii de reacţie a autorităţilor române şi sârbe în situaţii de urgenţă”, şi mai sunt “Proiectul de apărare de mal între Baziaş şi Moldova Nouă”, “Podul de la Socol” şi “Bacul de la Moldova Nouă”. Cele trei proiecte se derulează în continuare, ele au ca termen de finalizare anul 2015 şi sunt în grafic, a mai spus Victor Naidan.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles