[FOTO] Autoturism burduşit cu sticle de alcool sârbesc

Captură importantă făcută de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. La intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin, oamenii legii au oprit pentru control un autoturism, despre al cărui şofer aveau informaţii că se ocupă cu contrabanda de produse accizabile. În interiorul maşinii a fost găsită peste o jumătate de tonă de alcool, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre Nicola:

„La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul și pe bancheta din spate a acestuia, cantitatea totală de 556 litri de alcool, pentru care bărbatul nu avea documente de provenienţă. La cercetări, conducătorul auto a declarat că a luat alcoolul de la o persoana de pe raza judeţului Mehedinţi cu scopul de a-l vinde pe piaţa neagră din judeţ. Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 16.680 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării”.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în vederea continuării cercetărilor.

El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

(Sebastian Dragomir)