[FOTO] Autobuzele olandeze pregătite pentru reşiţeni

Autobuzele achiziţionate recent de Primăria Reşiţa vor ieşi pe traseu, la sfârşitul acestei săptămâni. Ele vor înlocui flota actualului operator de transport în comun.

Conducerea Primăriei a anunţat că de sâmbătă, 23 decembrie, reşiţenii vor circula cu cele 18 autobuze achiziţionate din Olanda, nouă medii şi nouă articulate. Ele au o vechime de nouă ani şi sunt toate cu Euro 5. Deşi achiziţionarea lor prin licitaţie a fost aprobată de Consiliul Local Reşiţa, social democraţii sunt reticienţi. Unul dintre ei este Florin Feraru.

„Pe lângă condiţiile care sper să se îmbunătăţească, rămâne de văzut cu ce costuri va asigura Primăria acest transport. În momentul de faţă, plăteam subvenţii de două mii de lei către Roatir. Dacă avem condiţii mai bune de transport, dar ajungem să plătim subvenţii de 500 de mii lunar, atunci s-ar putea să fie un regres. În discuțiile cu domnul Ardelean, acesta spunea că speră să eficientizeze costurile companiei şi să nu fim nevoiţi să plătim mai mult. Eu personal şi mai mulţi dintre noi credem că aceste costuri vor crește”.

 

Citeşte şi: Se schimbă flota de autobuze la Reşiţa, dar tot second hand rămâne

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Mirel Sabo îşi pune totuşi speranţe în noua societate Transport Urban Reşiţa.

„Așteptările noastre sunt la fel ca ale tuturor reșițenilor, să fie moderne, să fie curate, că lumea se plângea și de curățenie, personalul să fie civilizat, că din păcate au fost și probleme de genul acesta”.

Primarul Ioan Popa a anunţat, în urmă cu câteva zile că este foarte posibil ca până la sfârşitul anului, reşiţenii să circule gratuit cu cele 18 autobuze.

(Sebastian Dragomir)