Joi 30 iunie 2016, ora 19,00, la Casa Municipală Reșița a avut  loc vernisajul Expoziției Internaționale de Filatelie „Reșița – 245 de ani”.

Această manifestare a  încheiat  programul evenimentelor pe luna iunie ale  Forumului Democratic al Germanilor  și al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Sufletul acestor întâlniri culturale a fost, după cum ne-a obișnuit, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș Severin, cărturarul Erwin Josef Țigla, care ne-a declarat:

„Cu ocazia împlinirii a 245 de ani de Reșița industrială am organizat la Casa Municipală o expoziție filatelică având ca tematică principală acești frumoși din existența Reșiței. Au participat invitați din țară și de peste hotare și doresc să remarc aici prezența unor expozanți din Germania și de peste Prut, din Cernăuțiul Bucovinei”.

Președintele Asociației Filatelice din județ, Ion Borca , și-a manifestat bucuria reușitei acestei importante manifestări:

„Am reușit cu ajutorul Forumului Democratic al Germanilor să organizăm această expoziție. Din păcate, dacă în an anul 1989 erau în județ peste 4200 de filateliști membri cotizanți cu carnete cu tot, astăzi mai sunt 28-30 de membri în tot Banatul de Munte„.

WP_20160630_18_50_53_Pro

Jovial și fericit de invitația la acest eveniment, Presedintele Asociației Filatelice din București Șerban Drăgușanu, a încadrat evenimentul în categoria „ JOS PĂLĂRIA”, felicitând eforturile și dăruirea omului de cultură Erwin Josef Țigla.

„Este un act de mare curaj să te apuci să faci în România un eveniment cultural, în vremurile acestea. Este un act important în economia culturală a Reșiței”, și-a încheiat mărturisirea, oaspetele nostru.

WP_20160630_19_13_33_Pro

Această manifestare a  încheiat  programul evenimentelor pe luna iunie ale  Forumului Democratic al Germanilor  și al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Anca Bica Bălălău