[FOTO-AUDIO]Secţia de neonatologie de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a fost complet reabilitată

La Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a avut loc inaugurarea secţiei de neonatologie, după ce a fost reabilitată complet şi dotată cu aparatură.

Proiectul se numeşte “Servicii medicale optime pentru nou-născuți” şi face parte din programul “Fondul Viață pentru Nou-Născuți” derulat de Fundația Vodafone România, și urmărește, la nivel național, creșterea capacităților secților și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă de a stabilaiza, diagnostica, trata şi tranfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

Proiectul, care contribuie la combaterea mortalității infantile prin creșterea capacității spitalului de a oferi îngrijirea necesară nou-născuților cu afecțiuni medicale din Caransebeș și din localitățile limitrofe, a avut în vedere dotarea compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu echipamente medicale noi.

Proiectul a fost implementat de către Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeș și Spitalul Municipal Caransebeș.

“Bugetul total al proiectului a fost de 721.243 de lei. 650.000 de lei am primit de la Fundația Vodafone România, 57.045 de lei cofinantare Primăria Caransebeș, şi 14.100 de lei cofinanţare Fundația Comunitară Banatul Montan. Fianţarea de la Fundaţia Vodafone România a asigurat achizitionarea următoarelor dotări: un incubator închis, un transluminator venos, o masă pentru resuscitare, un incubator deschis, un autoclave pentru sterilizarea biberoanelor, un monitor de funcții vitale, două lămpi de sterilizare paturi pentru nou-născuți, iar din suma primită de la Primăria Municipiului Caransebeş au fost achiziţionate: o lampă de fototerapie, un laringoscop, o masă de tratament, 10 mese pentru înfăşat, cinci cântări pentru nou-născuţi şi cinci scaune pentru alăptat,” a declarat managerul de proiect de la Fundația Comunitară Banatul Montan, Emanuela Budimir.

Compartimentul de neonatologie al Spitalului Municipal Caransebeș funcționează cu 15 paturi din care cinci sunt pentru prematuri. Acesta îngrijește anual approximative 300 de nou-născuții sănătoase, prematuri sau cu greutate mică la naștere (sub 2.500 g.) și nou-născuți supraponderali cu factori de risc.

De același autor

Related Articles