[FOTO-AUDIO]Prea Onoratul Părinte Protopop Gheorghe Șuveți: „Astăzi, deschidem o campanie de donare de sânge pentru Gheorghe Andriţoi, din Anina, internat la A.T.I.”

Ritmul în care trăim, configuraţia fiecărei zile , din care răgazurile, perioadele de otium fertil sunt, practic, evacuate, reduc până la o limită îngrijorătoare timpul rezervat faptelor bune.

Trăim ultimativ probleme secunde. Investim prost şi entuziasmul, şi ura, chiar dacă de mai bine de un an de zile de pandemie şi izolare am constatat cu toţii că doar împreună putem lupta şi spera să învingem  acest năprasnic duşman comun ce ne-a secerat vieţile celor dragi.

 Poate, că a sosit momentul să arătăm că ne pasă şi să răspundem oricărui strigăt disperat de ajutor, oricărui suflet care acum are nevoie de solidaritatea noastră. Este timpul faptelor bune, este timpul renaşterii prin bunătate.

Vă rog să urmăm îndemnul trimis de Prea Onoratul Părinte Protopop Gheorghe Șuveți:

„Hristos A Înviat!

Dragilor, ştim cu toţii că Spitalele din judeţul nostru au nevoie de sânge.Perioada pe care o parcurgem acum este nefavorabilă şi din acest punct de vedere.Tot mai mulţi oameni fac pasul înapoi atunci când este vorba să doneze, să salveze vieţi.Uneori, ne trebuie un curaj, o credinţă puternică pentru a împlini această chemare.Dar pentru că încă avem în faţă modelul Lui Hristos care S-a jertfit până la moarte pentru noi să prindem curaj şi să vărsăm o picătură de sânge pentru semenul nostru.

Astăzi, deschidem o campanie de donare de sânge pentru Gheorghe Andriţoi din Anina, care acum este internat la A.T.I.

Pe acest om eu îl cunosc de mult timp, face parte dintr-o familie frumoasă de buni creştini, credinţa a transmis-o şi fiicei Claudia Andriţoi, căsătorită Pau, actualmente profesor universitar la Universitatea „Babeș-Bolyai”, aici la noi în Reşiţa. Aşadar, vă rog să ne unim forţele şi să ajutăm această familie, pe acest om mergând la Centrul de Recoltare şi menţionând că donăm pentru Gheorghe Andriţoi din Anina!

Domnul Dumnezeu să răsplătească cu bine pe fiecare jertfitor  şi să nu uităm că doar împreună noi oamenii putem face minuni, bineînţeles cu harul Lui Dumnezeu şi sub omoforul protector al Maicii Domnului!”

Nu cred că există cineva care să nu fi pierdut un membru apropiat, un prieten, vecin, un amic sau pe cineva din familie.Cu toţii ne-am înspăimântat  atunci când am văzut chiar şi cadre medicale că au pierdut lupta cu boala, cu toţii ne-am însingurat în tristeţe şi durere. Poate, că a sosit momentul să arătăm că ne pasă şi să răspundem oricărui strigăt disperat de ajutor, oricărui suflet care acum are nevoie de solidaritatea noastră. Este timpul faptelor bune, este timpul renaşterii prin bunătate.

Aşadar, mâine dimineaţă înainte de orice salvaţi o viaţă, mergeţi şi donaţi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa pentru Gheorghe Andriţoi din Anina!

Mâine, poate oricare dintre noi să fie în situaţia de a avea nevoie de solidaritatea comunităţii.

Solidarizăm prin omenie, donând o picătură de sânge salvăm o viaţă, salvăm o lume!

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles