[FOTO-AUDIO] Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită de polițiștii cărășeni în mijlocul comunităţii

Este zi de sărbătoare pentru polițiștii români, care aniversează două decenii de la atestarea documentară a instituției.

În Parcul Tricolorului din Reșița au venit sute de copii, dornici să afle mai multe despre tehnica folosită în misiuni de polițiști.

Poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, acțiuni speciale, siguranță şcolară, protecția animalelor şi criminalistic au prezentat o parte din dotările logistice (autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate, şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional).

Totodată, în cadrul atelierelor, s-au purtat discuții cu elevii despre prevenirea victimizării minorilor,  prevenirea delincvenței juvenile, siguranța on-line și siguranța rutieră. De menționat că polițiștii au venit și cu armamentul din dotare, precum și cu radarele TRUE CAM de tip pistol.

Manifestările dedicate acestui moment deosebit s-au desfășurat pe tot parcursul săptămânii. Au fost organizate mai multe concursuri sportive care au dat ocazia celor mai buni polițiști să îşi dovedească abilităţile, ştiut fiind faptul că exerciţiile fizice fac parte integrantă din programul lor de pregătire profesională. Joi, într-o ședință festivă au fost avansați în grad 89 de lucrători ai IPJ Caraș-Severin, eveniment la care a fost prezent și prefectul Ioan Dragomir.

Ascultați și mesajul transmis colegilor de comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, comisar șef Ciprian Terciu.

La mulți ani, Poliției Române!

De același autor

Related Articles