Ziua Imnului naţional al României a fost sărbătorită la Reşiţa, printr-o ceremonie restrânsă, desfăşurată în incinta Inspectoratului judeţean de jandarmi.

Cu acest prilej, au fost anunţate şi modificări în conducrea inspectoratului, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, plutonier adjutant Marius Săndulescu. Ceremonia a fost organizată de Instituţia Prefectului Judeţului Caraş-Severin şi de Garnizoana Reşiţa. Pe platoul din faţa unităţii a fost intonat imnul de stat de către sergentul major Amar Panduru, absolvent al Conservatorului din Craiova, acompaniat la nai de Alina Gorun, de asemenea absolventă a Conservatorului, membră a Ansamblului „Maria Tănase”.

În cadrul ceremoniei a fost citit şi ordinul inspectorului şef al Jandarmeriei Române, privind împuternicirea în funcţia de adjunct al inspectorului şef a locotenentului colonel David Constantin Năsturel.

A fost oficiată o slujbă religioasă de către preotul militar Nicolae Petrişor, iar despre importanţa Imnului naţional al României a vorbit comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, colonel Alexandru Tobă.

La ceremonia de astăzi au participat prefectul Cristian Gâfu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica şi toţi şefii de armă din sistemul de apărare şi ordine publică de la nivelul judeţului.

Şi prefectul Cristian Gâfu a trimis un mesaj cu ocazia „Zilei Naţionale a Imnului“:

„Pe 29 iulie 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost intonat oficial pentru prima dată, în cadrul unei manifestări organizate în Grădina Publică din Râmnicu Vâlcea, în prezent Parcul Zăvoi, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă. În decembrie 1989, a devenit Imnul de Stat al României, după ce timp ce aproape jumătate de secol a fost interzis de regimul comunist. Conţinutul profund patriotic şi naţional a fost de natură să însufleţească sufletele românilor de pretutindeni în toate momentele de cumpănă pe care le-am traversat din 1848 până în prezent. Evocând gloria şi sacrificiul înaintaşilor noştri, „Deşteaptă-te române!“ ne insuflă dorinţa de a ne ridica la aşteptările acestora şi de a le cinsti memoria, iubindu-ne ţara şi sacrificându-ne pentru viitorul ei şi al urmaşilor noştri. O Românie democratică şi dezvoltată, cu aspiraţii mereu înalte, o patrie în care valorile naţionale se împletesc cu cele europene sunt dezideratele vechi de secole ale luminaţilor noştri înaintaşi. Astăzi, este datoria fiecărui român să asculte imnul şi să găsească în suflet dorinţa de a-şi aduce aportul la progresul şi la dezvoltarea naţiunii române.

La mulţi ani, „Deşteaptă-te române“!

La mulţi ani, România!“