[FOTO-AUDIO-VIDEO] Polițiștii cărășeni fac cursuri de conducere defensivă, dar și în regim prioritar

Pista Beta a Aeroportului din Caransebeș este folosită săptămânal de polițiștii din Caraș-Severin. Acolo se desfășoară cursuri de pilotaj auto, organizate de Biroul de Pregătire Profesională al IPJ.


Toți cei aproximativ 700 de polițiști din județ urmează să treacă prin acest poligon, unii doar pentru a conduce autospecialele în mod preventiv, alții însă pentru a le folosi sigur și eficient în misiuni de urmărire a infractorilor sau de însoțire a coloanelor oficiale. Cursurile sunt susținute de instructorul oficial la Poliției, inspector principal Laurențiu Gheorghe.

”Cursul de conducere în regim defensiv și prioritar se desfășoară în mod diferențiat pe două niveluri: nivelul 1, care constă în parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional și nivelul 2, constând în parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în cadrul misiunilor specifice de serviciu. Cele două niveluri de pregătire cuprind două moduluri, unul teoretic și unul practic, cel practic fiind posibil numai după parcurgerea celui teoretic”.

Conducerea în regim defensiv și prioritar este unul dintre domeniile pe care polițiștii le însușesc, împreună cu pregătirea fizică și de autoapărare, pregătirea tactică și instrucția tragerii cu armamentul din dotare

De același autor

Related Articles