[FOTO-AUDIO-VIDEO] 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

A fost zi festivă pentru pompierii cărășeni!

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” a avut loc o ceremonie militar-religioasă pentru a marca cei 174 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru independenţă în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848.

Alături de șefii de arme din MAI, la eveniment au participat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca și prefectul Ioan Dragomir.

“Sărbătorim astăzi „Ziua Pompierilor din România”, un bun prilej de a ne arăta prețuirea și recunoștința față de pompierii militari și de a cinsti și onora lupta eroică a acestora. Curajul și devotamentul sunt cuvintele care ne vin în minte atunci când ne gândim la pompieri sau îi vedem în misiuni. Această profesie nobilă de salvator este sinonimă cu a-ți iubi semenii mai presus de propria viață și, de aceea, este atât de respectată de noi toți. Pentru efortul continuu şi implicarea deosebită de zi cu zi, disciplina, pasiunea şi devotamentul demonstrate, pompierii militari şi civili merită deplinul nostru respect. Ați fost și veți rămâne o instituție de suport fundamentală pentru cetățenii județului Caraș-Severin. Vă doresc multă sănătate, succes în activitate și vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulți ani!”, a fost mesajul transmis de Romeo-Dan Dunca.

La rândul său, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin, prefectul Ioan Dragomir a transmis felicitări tuturor salvatorilor profesioniști.

„Pompierii sunt coloana vertebrală a Comitetului județean pentru situații de Urgență. Am participat cu bucurie la festivitățile ocazionate de Ziua Pompierilor, îi felicit pe pompierii județului nostru, le mulțumesc pentru activitatea desfășurată, au rezultate bune și foarte bune și le doresc mult succes și la mulți ani! ”

Comandantul Inspectoratului, colonelul Ionică Ionel le-a adresat felicitări camarazilor, cu ocazia zilei armei.

„La mulți ani celor care, atunci când toată lumea se retrage, ei înaintează, care chiar și pe timp de pace, sunt în linia întâi, pe care adrenalină îi face ca în mijlocul luptei să nu mai simtă nici oboseala, nici frigul, nici durerea, celor care povestesc cum au înfruntat incendii, inundații, avalanșe, accidente și alte asemenea și care au smuls câteodată victime din ghearele morții. La mulți ani celor care încă știu ce este onoarea, demnitatea, curajul și devotamentul și care apără cu viața lor,  viața semenilor lor. Cu ocazia Zilei Pompierilor, vă felicit pe toți și vă urez mult succes în activitatea dumneavoastră”.

În cadrul ceremoniei de astăzi, 7 subofițeri au fost avansați în gradul profesional următor. A fost prezentată tehnica de intervenţie și echipamentele din dotare, iar evenimentul s-a încheiat cu o paradă militară.

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor din România au debutat ieri, în sistem online, cu un simpozion pe tema cooperării pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă. Tot ieri, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin s-au aflat în mijlocul comunităţii, în Parcul Tricolorului, zona Centru, zona Kaufland Luncă şi Kaufland Govândari, unde au fost organizate puncte mobile de informare preventivă.

De același autor

Related Articles