[FOTO-AUDIO] Turiştii au venit să se relaxeze la Crivaia, dar au avut parte şi de surprize neplăcute

Nu doar marile oraşe din Caraş-Severin se confruntă cu o criză a locurilor de parcare. Această deficienţă se resimte şi în staţiunile turistice din judeţ.

Fie că vorbim de Crivaia, Trei Ape sau Băile Herculane situaţia este identică. Ne plângem că nu avem suficienţi turişti, dar şi când vin, nu suntem pregătiţi să îi primim în mod civilizat. De exemplu, la sfârşit de săptămână, drumul judeţean din Crivaia este strangulat şi este o adevărată aventură să ajungi până la hotelurile din capătul staţiunii. Mii de turişti, în special din vestul ţării, au fugit de caniculă şi au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la poale de Semenic. Unii au venit doar pentru câteva ore de relaxare, dar s-au confruntat cu lipsa locurilor de parcare spune plutonierul major Răzvan Moşoarcă, de la Jandarmeria Montană.

„La sfârşitul săptămânii trecute, a venit un număr foarte mare de turişti. Fiind multe maşini, s-au creat şi blocaje. În acest an, am avut şi situaţii în care a trebuit să cerem colegilor de la Poliţie să închidă accesul în Crivaia. Parcările celor două mari cluburi de pe malul lacului nu fac faţă şi, când apar astfel de situaţii, le solicităm cetăţenilor să lase maşina în Văliug şi să vină pe jos până la bazele de agrement”.

 

La sfârşit de săptămână, aceeaşi problemă este constată şi la Cascada Bigăr, unde turiştii sunt nevoiţi să parcheze de-o parte şi de alta a drumului naţional 57B şi astfel, să-l blocheze.

(Sebastian Dragomir)