[FOTO-AUDIO] Săptămâna Națională a Voluntariatului a început în Banatul Montan cu jurnaliștii deveniți bucătari pricepuți pentru copiii aflați în nevoie


Centrul de Voluntariat Mansarda Reşiţa organizează diferite activități în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Ziua de luni a fost rezervată jurnaliştilor reșițeni, care au pregătit masa de prânz pentru aproximativ 30 de copii proveniți din familii cu situație financiară precară.


Reprezentanții media au dat o mână de ajutor bucătarului,Sorin Minda, cel care a preparat plescavița și ca desert, banana split:


Jurnaliștii și voluntarii reșițeni s-au alăturat acestei inițiative umanitare. Au preparat o masă de prânz pentru acești copii speciali. S-au bucurat că au avut această ocazie:


Fundația Humanitas Pro Deo a găzduit evenimentul la fel ca și în edițiile anterioare, coordonatoarea acesteia, Flori Nica fiind cea care realizează această conexiune dintre persoanele nevoiașe și cei care îi pot ajuta într-un fel sau altul:


Inspectorul de tineret Daniela Lupșan, cea care coordonează activitatea Centrului de Voluntariat Mansarda Reșița, și-a exprimat emoția, bucuria legată de organizarea acestui eveniment după un an de pauză:

În săptămâna națională a voluntariatului în Reșița vor mai avea loc ateliere de ceramică pentru adulți și copii, dar și Free Ocico, eveniment în care se poate face schimb de haine,accesorii, cărți, diferite obiecte. Free Ocico va avea loc miercuri, 12 mai, de la ora 17, la Time Cafe, în centrul Reșiței.
Acum ai ocazia să aduci lucrurile care nu-ți mai folosesc (haine, obiecte casnice, jucării, pantofi și ce-ți mai trece prin cap), plante în ghiveci și pentru prima dată anul acesta, cărți. Tu aduci lucruri care le-ar prinde altora iar dacă găsești ceva ce îți place, adus de altcineva, îl poți lua pur si simplu. Lucrurile care nu-și găsesc un nou ”stăpân” la Free Ocico vor fi donate la Charity Shop-ul administrat de Fundația Humanitas Pro Deo Reșița.

sursa foto: Mira BellaandFlo