[FOTO-AUDIO] S-a deschis sezonul de schi şi în Banatul montan

Turiştii care vor să-şi petreacă weekend-ul în staţiunile montane din Caraş-Severin au parte de zăpadă.

Astăzi s-au deschis pârtiile Wolfsberg din Gărâna şi Crucea de Brazi de pe Semenic. Daniel Cismaş administratorul pârtiei spune că este suficientă zăpadă pentru a schia.

„La Gărâna avem 35 de centimetri stratul de zăpadă, suficient pentru a prepara pârtia. Chiar dacă e destul de frig, turiştii se pot încălzi pe terasa de la baza pârtiei cu un ceai, vin fiert sau o ciocolată caldă. Avem şi echipamente pentru închiriat şi doi monitori de schi autorizaţi. Pe Semenic deschidem pârtia Crucea de Brazi, iar de ieri se schiază şi pe Găznuţa. Vă aşteptăm pe munte!”

Zăpadă ceva mai mică pe Muntele Mic, dar şi acolo funcţionează două pârtii, după cum spune Ion Gherga, administratorul unei pensiuni din staţiune.

„Se schiază pe pârtiile Nordica şi Borlova. Chiar dacă pe Muntele Mic se practică turismul de weekend, acum e perioadă plină şi majoritatea cabanelor sunt ocupate. Totuşi, mai sunt câteva camere neocupate de Revelion. Cei interesaţi pot să ne contacteze.”

Drumul de acces de acces spre cele două staţiuni este deschis, dar se circulă în condiţii de iarnă. Meteorologii anunţă că la munte va ninge pe arii extinse.

De același autor

Related Articles