[FOTO-AUDIO] Reşiţenii au decis cum ar trebui să arate zona Victoria – Strada Progresului – Gara de Nord

Peste 800 de reșițeni au participat la un exercițiu de urbanism derulat de UrbanizeHub, în parteneriat cu Primăria Reșița.

Proiectul s-a concentrat pe cartierul Govândari, în zona de legătură dintre Gara de Nord și Parcul Victoria și pe una dintre aleile orașului. Cetățenii au setat prioritățile pe care le consideră vitale pentru această zonă, spune fondatorul UrbanizeHub, Grațian Mihăilescu.

„Mă bucur că UrbanizeHub a realizat acest proiect în orașul în care m-am născut. Știu, Reșița e în plină transformare, există multe voci nemulțumite, însă când toate aceste proiecte vor deveni realitate, orașul va arăta cât mai aproape de aceste proiecții”.

Prima fază a proiectului s-a referit la ascultarea vocii cetățenilor. Consultările publice au avut loc online, prin intermediul unor chestionare fizice completate de cetățeni și sub formă de interviuri pe stradă. 800 de reșițeni au răspuns acestui chestionar, jumătate fiind rezidenți aproape de Strada Progresului și ceilalți fiind cei care o utilizează ca simplă zonă de tranzit, de agrement sau lucrează în apropiere.
Printre principalele probleme reclamate de reșițeni se numără lipsa spațiilor verzi destinate atât promenadei, cât și activităților sportive, lipsa curățeniei, accesul pietonal îngreunat și iluminatul precar.

Cei mai mulți au spus că nu se simt în siguranță din postura de pietoni când trec strada din cauza lipsei de vizibilitate a trecerilor cauzată de mașinile parcate prea aproape. Zona din apropierea Pieței Sud ar trebui sistematizată în special din punctul de vedere al mașinilor parcate, parcarea Cinematografului Dacia ar trebui reamenajată, părinții își doresc să-și poată lăsa copiii la școală fără să îngreuneze traficul, oamenii își doresc ca viteza să fie redusă la 30 km/h și menționează ieșirea de pe Aleea Tineretului înspre Strada Progresului care este o provocare din cauza lipsei de vizibilitate.

Plecând de la acest proces consultativ și ținând cont de dorințele cetățenilor, divizia de proiecte din cadrul UrbanizeHub a elaborat o propunere de amenajare a spațiului. De la intersecția Bulevardul Muncii-Strada Progresului până la Parcul Victoria, au fost propuse realizarea unor intervenții punctuale pentru a crea un coridor verde și sigur pentru pietoni.

sursa foto: UrbanizeHub

De același autor

Related Articles