[FOTO-AUDIO] Proiecte importante pe agenda aleșilor județeni

Desfășurată tot în condiții speciale, determinate de starea de alertă, ședința ordinară de astăzi, a Consiliului Județean Caraș-Severin, a supus votului proiecte de interes pentru cărășeni.

Consilierii județeni din Caraș-Severin au decis alocarea a peste 8 milioane 500 de mii de lei pentru ramforsarea mai multor tronsoane ale drumului județean 608. Este vorba despre intravilanul localităților Teregova, Luncavița, Mehadica, Cuptoare și Crușovăț, ceea ce reprezintă peste 10 km de drum modernizat. O suplimentare cu 185 de mii de lei a lucrărilor la DJ 571 Bănia, Gîrbovăț, Șopotu Nou 3 tronsoane, a fost votată tot astăzi, ceea face ca valoarea lucrărilor totale să se cifreze la 2,4 milioane lei. Inițial nu au fost alocați bani pentru amenajarea intersecției cu DJ 571 B și amenajarea drumurilor laterale pe traseul DJ 571G.

Tot astăzi, în ședință ordinară, au fost aprobate și alte proiecte importante, spune președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Sume importante au revenit astăzi, instituțiilor subordonate, Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, Căminului pentru Persoane Varstnice Reșița, Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, Teatrului de Vest sau Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acestuia din urmă i-au fost alocate sumele necesare implementării proiectului transfontalier în cadrul căruia este partener, dar și cei 867.500 lei pentru plata stimulentului de risc de care beneficiază personalul medical aflat în prima linie în lupa cu COVID-19.

Un alt proiect a avut în vedere aprobarea transferul către Ministerul Afacerilor Interne a unui teren de 2,5 ha pentru funcționarea Unității Speciale de Aviație Caransebeș, votul de astăzi incluzând și rectificarea pozitivă a bugetului propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și a bugetelor instituțiilor aflate în subordine. Spitalului Județean de Urgență Reșița i-a fost alocată suma de 1,1 milioane lei, 867.500 lei pentru plata stimulentului de risc de care beneficiază cadrele medicale în lupta cu COVID-19, iar diferența fiind necesară pentru derularea proiectului transfrontalier în cadrul căruia este partener.

De același autor

Related Articles