Vaccinarea împotriva COVID-19 a cadrelor medicale a început astăzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, pe secţia Oftalmologie, din incinta Staţionarului 1, secţie în cadrul căreia a fost amenajat un centru temporar de imunizare. Unitatea a primit în primă fază 250 de doze, iar la finalul acestei săptămâni se va face o nouă solicitare. 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Alina Stancovici a declarat că vaccinarea se va face de luni până sâmbătă, în două schimburi, între orele 8.00-14.00 şi 14.00-20.00. Alina Stancovici a mai spus că imunizarea este foarte importantă atât pentru comunitate cât şi pentru personalul medical deoarece nu se poate vorbi despre o comunitate sănătoasă fără un personal medical sănătos.

Prima persoană vaccinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost dr. Liviu Culda, directorul medical interimar, cel care s-a ocupat de organizarea acestei campanii, care după părerea sa este extrem de importantă:

Este foarte important, este una din modalitățile prin care o să limităm pandemia de coronavirus, una din căile prin care vom ieşi din aceste zile negre. Am ales să fiu primul angajat vaccinat anti- covid-19 pentru a încuraja colegii mei și pacienții mei să se imunizeze. Am ales să se înceapă cu mine vaccinarea şi pentru a verifica procedura. Mă simt foarte bine după vaccinare, nu a fost niciun efect advers, nici măcar durere legată de la injecția respectivă.

Printre cei care s-au vaccinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se numără şi dr. Florea Borţun, medic primar ginecologie.

Am făcut prima doză de vaccin, mă simt bine, fără nicio reacție secundară. Categoric a fost hotărât şi recomand la toată populația să se vaccineze pentru că numai aşa pandemia va dispărea şi vom intra în ritmul și activitățile normale de până acum.

Din cei 1.164 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, aici intrând personalul medical şi auxiliar sanitar precum şi TESA, 621 şi-au exprimat dorinţa să se vaccineze anti COVID-19.