[FOTO-AUDIO] Pompierii din Mehedinți sunt pregătiți „să intre la apă”

Pompierii mehedințeni sunt pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență generate de inundații și viituri. Printr-un proiect transfrontalier, aceștia s-au dotat cu echipamente care le asigură confort și suguranță scafandrilor care trebuie să acționeze în apă, a declarat pentru Radio Reșița, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, plutonier major Raluca Tîrcă.

Timp de trei zile, pompierii mehedințeni au desfășurat o nouă sesiune de pregătire în domeniul situațiilor de urgență. Aceștia au exersat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor în caz de inundații și viituri.

Activitatea a presupus îmbunătățirea capacității de intervenție, prin perfecționarea deprinderilor, fiind desfășurate antrenamente, pe Fluviul Dunărea, pentru a testa costumele individuale de protecție în caz de inundații, achiziționate în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”.

Datorită materialelor termice impermeabile acestea oferă salvatorului un plus de siguranță și confort, constituind un avantaj în eficientizarea intervenției.

Pompierii mehedințeni se pregătesc continuu, pentru a face față situațiilor neprevăzute, scopul fiind protejarea și salvarea semenilor, a bunurilor acestora, dar și a mediului.

De același autor

Related Articles