[FOTO-AUDIO] Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi şi-au sărbătorit ziua armei în avans

Duminică, 24 iulie, se împlinesc 152 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Române.

În sediul Poliţiei de frontieră din Drobeta Turnu Severin a avut loc astăzi o ceremonie festivă la care au participat autorităţi locale, şefii altor structuri din MAI, dar şi rezervişti şi alţi invitaţi. Au fost executate exerciţii cu câinii de serviciu şi demonstraţii ale luptătorilor detaşamentului de sprijin operativ pentru reţinerea unui grup de infractori. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera a mărturisit, în emisiunea Oameni MAI aproape de tine, că prima jumătate a anului nu a fost deloc uşoară.

 

„Sărbătorim 152 de ani de existenţă instituţională, de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit cele două regimente grănicereşti Muntenia şi Moldova într-o singură structură, cea a grănicerilor. Cu această ocazie, Poliţia de Frontieră a desfăşurat numeroase activităţi cultural-educative şi sportive”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Subprefectul Andrei Stănişoară a ţinut să felicite Poliţia de Frontieră Mehedinţi pentru activitatea depusă:

„În ultimii ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au fost dotaţi cu tehnică performantă, cu nave şi ambarcaţiuni de ultimă generaţie, cu aparatură criminalistică şi tehnică de intervenţie, fapt ce a condus la eficientizarea muncii acestora, faptele infracţionale şi contravenţionale fiind mai uşor de documentat. Inexistenţa unor evenimente majore la frontiera externă şi rezultatele obţinute demonstrează că sunteţi o organizaţie performantă, iar prin profesionalism şi deschidere spre colaborare cu ceilalţi parteneri aţi avut un aport esenţial la obţinerea acestor performanţe şi crearea unei imagini pozitive a instituţiei în exterior”.

(Sebastian Dragomir)