[FOTO-AUDIO] Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița a fost neîncăpătoare pentru parada de Ziua Națională a României

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită astăzi în Centrul Civic al municipiului Reşiţa de către un număr mare de cetățeni, parte dintre ei veniți și din alte localități ale județului.

La 104 de ani de la Marea Unire din anul 1918, s-a vorbit despre însemnătatea acestui act istoric, dar au fost transmise și mesaje din partea oficialităților. Subprefectul Cristian Gâfu a citit mesajul premierului Nicolae Ciucă, iar primarul Reșiței, Ioan Popa, a vorbit asistenței despre proiectele de țară. Edilul a pus accent pe importanța aderării la UE și la NATO.

Oficierea serviciului religios a fost realizată de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Gheorghe Șuveți. La ceremonia din Reșița au mai fost prezenți deputatul Marius Damian, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, viceprimarii municipiului, cadre militare active și în rezervă.

Punctul culminant l-a reprezentat parada militară, realizată de detașamente ale Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” din Lugoj și efective de la Inspectoratele județene de Poliție, Jandarmerie, Poliție de frontieră și pentru situații de urgență.

Întreaga ceremonie s-a încheiat cu un spectacol folcloric, pregătit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa. Între cei care au urcat pe scenă au fost Ramona Viţa, Ghiţă Călţun Brancu şi Camelia Bojin Ciocu.

De același autor

Related Articles