[FOTO-AUDIO] Peste 150 de salvatori au simulat un cutremur în Oraviţa

Structurile militare și civile din Caraş-Severin, membre ale Comitetului  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost astăzi în alertă!

La Oraviţa a fost desfășurat un exerciţiu de cooperare prin care a fost simulat un cutremur, soldat cu zeci de victime.

Conform scenariului, cutremurul a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și a produs avarii la reţeaua de electricitate, fiind afectate mai multe clădiri. La Școala Gimnazială nr.1 o echipă de muncitori a  rămas blocată în podul construcției. Spitalul Orășenesc a rămas fără  energie electrică, iar generatorul nu este funcțional. Cea mai grav afectată de cutremur a fost Școala Gimnazială nr.3, unde s-au prăbușit pereţi interiori și, parțial, scările, rănind elevi și profesori, precum și o echipă de muncitori care efectua lucrări de întreținere în demisolul unității de învățământ, înregistrându-se în total 20 de victime. Toate acestea trebuie salvate, a declarat căpitanul Anca Balint de la ISU Semenic.

”Activitatea, care a antrenat toate structurile și instituțiile județene cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a avut drept scop testarea și antrenarea structurilor de coordonare-conducere și de răspuns, prin verificarea respectării fluxului informaţional-decizional pe toate palierele, a modului de realizare a notificării, a metodelor şi procedurilor de alertare utilizate, a capacităţii de reacţie şi decizie”.

În calitate de președinte al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, s-a deplasat la fața locului pentru a coordona acțiunea.

În desfăşurarea exerciţiului au fost implicate peste 150 de lucrători de la ISU, Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră, de la UPU Reșița, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie, DSP, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oraviţa, Inspectoratul în Construcţii şi E-Distribuție Banat.

De același autor

Related Articles