Sute de turişti s-au bucurat de zăpadă şi în acest weekend pe Muntele Semenic. Majoritatea au venit pentru schi, dar şi pentru aerul curat din Banatul montan.

Una dintre cele mai mari dezamăgiri ale turiştilor este starea deplorabilă a drumului de acces pe munte, de la Prislop până pe platou. Chiar și în dreptul fostelor eoliene s-au format cratere greu de ocolit.

„Chiar am avut parte în această iarnă de zăpadă. Vremea a fost ca la munte, și cu soare și cu ceață sau vânt și cu ninsoare. Pârtiile sunt foarte bune, dar infrastructura lasă de dorit. Foarte multe gropi pe drum și puține locuri de parcare.”

„Pe Semenic este frumos, pârtiile sunt întreţinute, dar mai trebuie lucrat la infrastructură. Se urcă foarte greu din cauza craterelor din carosabil. Practic, nu prea ai ce să ocoleşti!”

Preşedintele forului judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, recunoaşte că nu a fost niciodată pe Semenic cu maşina, dar spune că ştie situaţia acestui drum judeţean.

„Nu am urcat niciodată cu mașina, dar știu foarte bine ce se întâmplă acolo pentru că am fost anul trecut și știu că anul ăsta au fost mult mai mulți turiști și condițiile de drum s-au schimbat în rău. Am început demersurile pentru a depune o cerere la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea acelui drum”.

Drumul Județean 582 E Prislop-Semenic este bombardat de gropi, iar acestea nu se simt decât atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă. Vorbim de o porțiune de 6 km.