[ FOTO-AUDIO] Mulțumim oamenilor cu suflet, prietenilor noştri Ion Mustaţă, Francisc Vaştag, Ioan Borduz

Atmosferă de sărbătoare ieri și în comuna Fârliug, unde la căminul cultural a avut loc reuniunea de final de an a membrilor din Grupul de vânătoare Fârliug și a angajaților din Primăria comunei cărășene.

Pe lângă contribuția semnificativă pe care au avut-o în Campania ”Muzică pentru viață” prietenii noștri Ion Mustață, Francisc Vaștag, Ioan Borduz au organizat sâmbătă seară o colectă separată şi la Fârliug, unde, dar şi mai mulţi primari din Timiş au donat o importantă sumă de bani. Sunt fonduri oferite de primarii din Asociația Primăriilor din Banatul Istoric, reprezentată de preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Banatul Istoric, domnul Vasile Todi.


Ion Mustață, omul fără de care Căsuța de Sticlă n-ar fi existat la Reșița a vorbit, cu modestie, despre acest demers al său, făcut din tot sufletul pentru copiii aflați în suferință:

”În primul rând toată lumea trebuie să mulțumească Radio Reșița. În special d-nei directoare Laura Sgaverdea pentru că ea s-a ocupat de acest proiect. Echipa Radio Reșița a făcut totul. Noi am fost doar partenerii și am încercat, cu ce am putut și cu cât am putut, să sprijinim Radio Reșița. Cred că am fost un pic de folos”, a afirmat cu modestie Ion Mustață.

Francisc Vaștag este un alt om cu suflet mare, care s-a alăturat campaniei ”Muzică pentru viață” :

”Nu trebuie să ne mulțumiți nici mie, nici colegilor mei. Este o datorie normală, o datorie a unui om normal. Din păcate ne așteptam să vină mai mulți cei care să doneze, dar fiind înainte de sărbători a făcut ca numărul să fie mai redus. Noi am încercat să facem tot ce putem și cred că dacă s-ar face în toate părțile aceste lucruri ar fi bine pentru semeni. Copiilor de la Buziaș le transmit să aibă parte de multă sănătate, La mulți ani și un an 2018 mai bun. Să fim fericiți”.

Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug a făcut tot ce este posibil ca să se adune cât mai mulți bani pentru copiii tratați la Buziaș:

”Eu am făcut foarte puţin. Mă închin în faţa iniţiativei Radio Reşiţa! Nu numai eu, ci şi atâţia oameni, care au poveşti de viaţă cutremurătoare. Câteodată, lăcrimez, pentru că dacă nu poţi să faci ceva pentru cei care suferă, măcar poţi să-i ajuţi financiar. Eu cred că şi din punct de vedere financiar s-au făcut lucruri extraordinare. Radio Reşiţa a făcut un lucru uluitor! Toată lumea ar trebui să facă acest lucru, aceasta pentru copiii noştri, pentru cei care nu că n-au o speranţă de viaţă, ci speranţa lor de viaţă este una limitată, suferă enorm de mult. Dacă nu suntem în stare să contribuim cu ceva pentru aceşti copii, chiar nu avem suflet. În preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului Radio Reşiţa a făcut ceva uluitor şi nu e pentru prima dată când o face!Copiilor acestora să le dea Dumnezeu sănătate!”

 

Donaţii a făcut chiar şi fostul ministru Traian Igaş, aflat în vizită în vestul țării.

”În primul rând vreau să mulțumesc gazdelor care ne-au invitat și ne-au cerut să fin alături de ei și de Radio Reșița. Am răspuns pozitiv invitației și sigur că orice gest, care este făcut pentru cei cu probleme de sănătate, este binevenit. Eu sunt partial bănățean, chiar dacă locuiesc dincolo de Mureș și suntem considerați ardeleni, mă simt bine în Banat și mă simt bine între oamenii de aici din această zonă și vin cu plăcere de fiecare dată. Urez tuturor românilor sărbători fericite și îi îndemn să fie solidari, în fiecare etapă a vieții lor, cu cei care au nevoie de această solidaritate.”

Au mai fost donații consistente făcute și de angajați ai primăriei Fârliug, dar și din partea oamenilor simpli din comună, veniți special la această reuniune, ca să contribuie și ei la continuarea acestei povești minunate, legată de susținerea Centrului Medical „Cristian Şerban” de Evaluare, Terapie, Educaţie Medicală Specifică şi Recuperare din Buziaş.

Le mulțumim tuturor din suflet pentru suma donată!

Conturile campaniei ”Muzică pentru viață” mai sunt deschise până în data de 28 decembrie,inclusiv.

Cristina Corocan