Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor,  cinstim oamenii de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22:00, la emisiunea „De vorbă cu România Frumoasă” avem un invitat special, un artist originar din Basarabia, născut la 15 noiembrie 1990, apreciat şi premiat pentru hituri precum “Mă ucide ea” sau “Who You Are”, Mihail Sandu.

Este absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, fiind pasionat totodată de pictură și fotografie.

MIHAIL, după cum este cunoscut , are o sensibilitate artistică aparte, , încă din copilărie, s-a îndreptat spre domeniul artistic. A studiat timp de șapte ani pianul, a învățat să cânte și la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deși i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective muzicale în Chișinău. Astfel, i s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare. Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor și după doi ani în care a acumulat aici informații noi din acest domeniu, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde și-a continuat studiile în design grafic și în fotografie. Așa s-a născut proiectul „I had a dream” ce i-a avut ca protagoniști pe diverși oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj.

Chitara l-a însoțit peste tot, la fel și muzica, iar primul său single s-a numit „Dans nocturn”. A devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în momentul de față aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube şi a câştigat premiul pentru cea mai bună voce masculină a anului 2015, la Gala Premiilor Radio România.

 Influențele indie-alternative din creațiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”, piesa reprezentând primul pas spre „reinventarea” artistului, direcție ce avea să se continue prin single-ul “Who You Are”.

Mihail a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican din 2018. Evenimentul a găzduit, de-a lungul anilor, artiști precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones și Lauryn Hill.

Acum Mihail pregăteşte un nou proiect la care lucrează şi  ne va spune în direct  în emisiunea „De vorbă cu România Frumoasă”, de la ora 22:00.

https://www.sprijina.ro/cauze/mihail

Puteţi intra în dialog cu invitatul nostru la numerele de telefon 0255 20.60. 61 sau 0255.20.60.62  ori pe numărul de whatsapp 0751288777.

De la ora 23:00 vom asculta un medalion in memoriam, Ion Dichiseanu, actorul care ne-a părăsit, astăzi!

Rămâneţi ACASĂ pe https://www.radioresita.ro/ frecvenţele 105.6 FM și 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău