[FOTO-AUDIO] Migranţii continuă să forţeze graniţa cu Ungaria

Sfârşitul de săptămână a fost încărcat pentru poliţiştii de frontieră din vestul ţării. De cele mai multe ori, cetăţenii străini care vor să ajungă în vestul Europei se folosesc de călăuze. Aşa s-a întâmplat în Arad, între localităţile Vărşand şi Pilu unde au fost depistaţi 15 cetăţeni din Irak. Ei au fost sprijiniţi de un cetăţean sârb care i-a transportat cu un microbuz până în apropiere de graniţă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar-şef Laura Bondar.

„La marginea localităţii Vărşand, a fost observat cu ajutorul aparaturii cu vedere pe timp de noapte un grup de persoane, care a coborât dintr-un microbuz şi care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria. Echipajul poliţiei de frontieră, aflat în misiune pe comunicaţia DN79A, a oprit microbuzul marca Renault, înmatriculat în Serbia, între localităţile Vărşand –Pilu, la volanul căruia se afla un cetăţean sârb, R.D., în vârstă de 29 de ani. În acelaşi timp, polițiștii de frontieră au intervenit şi au reținut, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, grupul format din 15 persoane. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate şi conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, treisprezece adulţi cu vârste cuprinse  între 20 şi 48 de ani şi doi minori în vârstă de 3, respectiv 15 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul sârb al microbuzului”.

Alţi şase cetăţeni din Tunisia au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Curtici. Aceştia se deplasau cu două autoturisme în regim taxi.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De același autor

Related Articles