[FOTO-AUDIO] Marius Cocioran, cea mai bună clasare olimpică din carieră! “Susţinerea celor de acasă m-a ajutat enorm”

Tricolorul Marius Cocioran, cel mai valoros mărşăluitor al Reşiţei şi al României, a reuşit astăzi cea mai bună clasare olimpică din carieră! În cadrul probei de 50 de km desfăşurate la Sapporo, elevul antrenorului Octavian Măzăran a făcut o cursă excelentă, la finele căreia a ocupat un onorant loc 24, cu timpul de 4 ore, un minut şi 43 de secunde. Deşi startul s-a dat la 5.30 dimineaţa, mulţi sportivi s-au sufocat şi au abandonat din cauza căldurii şi a umidităţii din aer. Strategia gândită de Marius Cocioran şi Octavian Măzăran s-a dovedit  câştigătoare: cei doi au venit foarte devreme în Japonia, astfel că Marius s-a adaptat treptat la fusul orar şi la condiţiile de climă. La finalul cursei, doi reşiţeni fericiţi au mulţumit celor de acasă pentru susţinere. Gândurile bune ale tuturor suporterilor m-au ajutat să termin cursa, a declarat Marius Cocioran.

Salutare din îndepărtata Japonie! Înainte de a vă vorbi despre concursul de astăzi, aş dori să salut toţi reşiţenii şi să le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis gândurile lor bune şi vibe-ul pozitiv de care aveam atâta nevoie înainte de concurs, şi pe care l-am luat cu mine de-a lungul întregii curse. Acest lucru m-a ajutat enorm. Despre concursul de astăzi, pot să spun în primul rând că sunt foarte fericit că am reuşit să termin cursa. Consider că am obţinut un loc onorabil, locul 24. Sunt foarte mulţumit, inclusiv de timpul realizat, deoarece condiţiile meteo au fost foarte grele pentru toţi. Ca dovadă, foarte mulţi sportivi au abandonat, iar timpul câştigătorului – ca să vă faceţi o idee – a fost mai slab decât baremul standard de calificare pentru Jocurile Olimpice. Din acest punct de vedere, pot spune că evouţia mea a fost un succes. În ceea ce priveşte condiţiile, vă pot spune că la 5.30 dimineaţa temperatura era deja de 26 de grade, iar umiditatea din aer se apropia de 90%. Ce urmează pentru mine? În primul rând, abia aştept să ajung acasă, în sânul familiei, pentru că îmi este foarte dor de ei. Pe această cale, îi salut şi le transmit că îi iubesc foarte mult. Va urma o vacanţă, după care voi relua din nou munca şi, cine ştie, poate ne vom auzi şi de la Paris, în 2024”, a spus Marius Cocioran.

La rândul său, antrenorul Octavian Măzăran a apreciat rezultatul drept un succes, mai ales în condiţiile de temperatură şi umiditate din Japonia.


În primul rând, sunt bucuros că Marius a reuşit să încheie cursa, parcurgând cei 50 de km în condiţii foarte, foarte dificile. Competiţia s-a desfăşurat în cea mai mare parte la o temperatură de peste 30 de grade şi cu o umiditate în aer de peste 85%. De menţionat că mulţi sportivi nu au reuşit să se adapteze condiţiilor de aici. Un exemplu este chiar recordmenul mondial al probei, francezul Yohann Diniz, care a abandonat. Cu o strategie bine pusă la punct, dar şi cu o pregătire de peste două săptămâni în Japonia, noi am reuşit să ne adaptăm mai bine şi iată că Marius a reuşit să facă faţă încă o dată acestei probe foarte, foarte grele. Îl felicit pe Marius pentru efortul depus, evoluţia lui îmi dă încredere şi speranţe că el poate fi şi în 2024, la Paris, reprezentantul Reşiţei şi al Caraş-Severinului la Jocurile Olimpice”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

Proba de 50 km marş a fost câştigată de polonezul Dawid Tomala, care a trecut primul linia de sosire cu timpul de 3h 50 min 08 sec, fiind urmat în clasament de germanul Jonathan Hilbert, la 36 secunde, şi de canadianul Evan Dunfee, la 51 secunde.

De același autor

Related Articles