Jandarmii cărăşeni au prezentat astăzi principalele misiuni desfăşurate pe parcursul anului trecut. La şedinţa de bilanţ au participat şefii structurilor din MAI cu care colaborează jandarmii, dar şi ai altor instituţii deconcentrate din judeţ. Raportul de activitate a fost prezentat de comandandul Inspectoratului, colonel Alexandru Tobă. Acesta a precizat că 2019 a fost un an bun, cu rezultate notabile în misiunile desfăşurate individual sau în cooperare.

„Prioritatea strategică a noastră este creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. În perioada supusă evaluării, au fost executate un număr total de 479 de misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, la care a fost folosit un număr de 2073 de jandarmi. La nivelul judeţului Caraş-Severin, în cursul anului 2019, nu au fost situaţii de intervenţie în forţă pentru restabilirea ordinii publice”.

Inspectoratul general de jandarmi a fost reprezentat de colonelul Robert Matei, de la Direcţia logistică. Acesta a precizat că în ultimii ani, dotarea Jandarmeriei s-a îmbunătăţit, dar mai este mult de lucru.

Şi în Caraş-Severin, suportul logistic asigurat jandarmilor a cunoscut o reală evoluție. În cursul anului trecut au fost primite mai multe nujloace de transport: 2 autoturisme Opel Vivaro 8+1 locuri (noi); un autobuz TEMSA LD12SB PLUS (nou); un autoturism Subaru Forester 4×4 (utilizat); un microbuz Opel Movano 16+1 locuri (utilizat) şi un autoturism Jeep Grand Cheeroke 4×4 (utilizat).

În ceea ce priveşte personalul, s-a precizat că la sfârşitul anului trecut,  gradul de încadrare a fost de peste 90%. Totuşi, posturile de ofiţer sunt ocupate în proporţie de numai 57%.

La evaluarea anuală a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean “Gl. Bg. Vasile Zorzor”, găzduită de sala de conferinţe a Palatului Administrativ, au fost prezenţi episcopul Lucian Mic, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica şi prefectul judeţului. În discursul său, Florenţa Albu a declarat:

„Toate instituţiile statului sunt în această perioadă la vremea bilanţului. Este momentul statisticilor, este momentul măsurării rezultatelor, este momentul în care putem vedea în ce măsură ne-am atins obiectivele, ce am făcut bine, dar şi ce am făcut mai puţin bine. Dincolo de aceste lucruri şi de toate problemele pe care le avem cu toţii legate de resursa umană sau de dotările insuficiente, stă în puterea noastră să ne îndeplinim datoria pentru profesia aleasă, iar asta nu este puţin lucru”.

„Au fost prezentate rezultatele obținute în 2019 și așteptările pentru anul în curs, dar dincolo de acestea trebuie să recunoaștem că în spatele misiunilor încheiate cu succes sunt multe ore de muncă ale colegilor jandarmi. Nu putem decât să le mulțumim pentru efortul depus și să le arătăm respectul cuvenit”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.