[FOTO-AUDIO] În mai puţin de o lună începe sezonul taberelor marca ATOR

450 de copii cu vârste între 7 și 18 ani, proveniți din 20 de localități ale județului Caraș-Severin vor merge în această vară în tabără.

Este vorba de programul Tabăra din Inima Satului, desfășurat în mediul rural și de Tabăra din Inima Familiei, derulat în orașele județului. Pregătirile sunt în toi, spune preotul Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului şi coordonator al proiectului. În acest sens au fost încheiate mai multe parteneriate educaționale pentru copiii județului Caraș-Severin.

În cadrul proiectului educațional ”Împreună pentru copiii noștri” derulat de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, în această perioadă au avut loc semnarea protocoalelor de colaborare și vizitele în teren în cele 12 localități care vor găzdui tabere în vara acestui an. În perioada 26 iunie – 10 septembrie, un număr de 10 localități rurale și două orașe vor găzdui tabere în comunitate cu durata de 5 zile, organizate cu ajutorul unei rețele de aproximativ 90 de formatori și voluntari, în mare majoritate membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Calendarul taberelor care se vor desfășura în această vară este următorul: Ticvaniu Mare: 26-30 iunie, Grădinari: 26-30 iunie, Răcășdia: 1-5 iulie, Teregova: 2-6 iulie, Mehadia: 7-11 iulie, Sasca Montană: 12-16 iulie, Măureni: 16-20 august, Oravița: 21-25 august, Băile Herculane: 26-30 august, Cornereva: 27-31 august, Moniom: 1-5 septembrie și Marga: 6-10 septembrie.

Programul taberelor este unul foarte bogat, copiii având posibilitatea să participe la ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, activități de educație pentru viață, ateliere artistice, jocuri, concursuri și seri tematice, activități cu caracter duhovnicesc, precum și la drumeții în natură. De asemenea, părinții vor avea posibilitatea să participe la ateliere de tip Școala Familiei, iar ca element de noutate, activități educative în cadrul proiectului se vor desfășura periodic și după finalizarea taberelor în comunități.

În total, de aceste tabere vor beneficia un număr de aproximativ 450 de copii cu vârste între 7 și 18 ani, proveniți din 20 de localități (sate și orașe) ale județului Caraș-Severin. 

Alături de Episcopia Caransebeșului, în organizarea proiectului sunt implicate în calitate de parteneri: ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, precum și parohiile, școlile și primăriile din localitățile care vor găzdui tabere în cadrul programului ”Împreună pentru copiii noștri”.

Cele mai citite

Related Articles