[FOTO-AUDIO] În lipsa zăpezii, reprezentanții Asociației Bike Attack Reșița continuă proiectul ”Împărțim potecile”, de înfrumusețare a împrejurimilor Reșiței

Lucrările presupun pe lângă marcarea corespunzătoare a traseelor cu stâlpi și panouri informative și amenajarea unor zone de recreere în mijlocul naturii. În ultima perioadă au fost amplasate mai multe mese de picnic, în poienile din împrejurimile Reșiței, spune unul dintre reprezentanții Bike Attack Reșița, Răzvan Todor:

”Proiectul presupune amenajarea tuturor traseelor de bicicletă și alergare, de pe Dealul Golului și Dealul Ciorii. În cadrul proiectului vom marca cu stâlpi și panouri informative aproximativ 30 de km de poteci. În Poiana Caraiman vom amenaja un loc de picnic, cu un loc de joacă pentru copii, ce va avea două secțiuni: o parte pentru cei care doresc să-și dezvolte anumite abilități pe bicicletă și o altă parte care va fi un miniparc de aventură.Zilele acestea au sosit și mesele de picnic de la producători. Am reușit să punem o parte dintre acestea în poiana Caraiman și urmează să fie montate și băncile pe drumul forestier ce ajunge la baza funicularului. Am reușit, de asemenea, să facem curat în pădurea unde urmează să facem locul de joacă. Dacă vremea ne permite încercăm să betonăm și stâlpii pentru marcarea traseelor. Prin munca fizică, am ajuns undeva la 50 % realizare a acestui proiect, materialele au ajuns deja la noi, și vom mai lucra atât cât vremea ne va permite. Urmează ca în primăvară se definitivăm locurile de joacă”, a concluzionat Răzvan Todor.   

”Împărțim potecile” este un proiect finanțat prin programul de micro-granturi oferit de Primaria Resita, în cadrul apelului Încredere în Reșița.

sursa foto: Bike Attack Reșița