Programul „Împreună pentru copiii noştri” sau ” Virtus Romana Rediviva” continuă în Banatul de Munte prin Taberelor din Inima Satului, astăzi deschisându-se Tabăra de la Mehadia!

Inspectorul eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei , coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator Centrul de Tineret Moniom şi preot  la Moniom, părintele  Mihai Ciucur care,  clădeşte alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, înfiinţată pe 18 iulie 2016, o generaţie de tineri care va schimba România.

Despre acest eveniment, părintele Mihai Ciucur ne-a transmis:

„Astăzi a debutat la Mehadia cea de-a V-a tabără din această vară din cadrul proiectului nostru educaţional „Împreună pentru copiii noştri”, este vorba despre „Tabăra din Inima Satului Mehadia” , timp de 5 zile, până duminică , iată 25 de copii şi tineri din localitate participă la programul nostru educaţional structurate sub forma unei Şcoli de Vară. Ne bucurăm că avem liceeni foarte mulţi pentru că şi activităţile sunt gândite pentru ei Avem la Mehadia o reţea de 15 formatori şi voluntari de la Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cărora le suntem datori pentru contribuţia lor la aceste tabere. Până acum au beneficiat peste 200 de copii şi tineri , care au participat la acest proiect educaţional în cele 5 tabere desfăşurate până acum.Proiectul se desfăşoară pentru prima dată la Mehadia şi sperăm că aceste zile de tabără reprezintă o şansă la normalitate pentru tineri  pentru că se simte nevoia sicializării intre tineri  după această perioadă de pandemie şi suntem convinşi că aceste acţiuni în proximitatea Bisericii sunt de bun augur pentru întreaga comunitate!”

În Banatul de Munte a devenit o tradiție ca faptele bune să primească susținerea și aprecierea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care împreună cu  părintele inspector Mihai Ciucur  călăuzesc tinerii pe drumul cel curat alături de inimoșii Moștenitori ai României  de la A.T.O.R B.M. și colaboratorii lor.

Aceasta-i România Frumoasă, îmbrăcată în straiele de sărbătoare, ce ține candela idealurilor acestui popor întotdeauna aprinsă pentru a ne veghea destinul„Virtus Romana Rediviva”!

Anca Bica Bălălău